Over ons

Carlijn Smolders- Woudstra

Mijn naam is Carlijn Smolders- Woudstra. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor fysiotherapie te Rotterdam. Tijdens deze studie kwam ik er al achter dat het lichaam ingenieuzer in elkaar zat dan alleen de botten, spieren en zenuwen. Bovendien merkte ik dat, een behandeling waar alleen op de regio van de klacht gefocust werd, niet altijd het gewenste resultaat gaf. Daarom besloot ik, al voor ik afgestudeerd was als fysiotherapeute, mij in te schrijven voor de studie osteopathie aan de I.A.O. (International Academy of Osteopathy). Na jaren vol nieuwe inzichten en boeiende informatie heb ik in 2014 mijn studie afgerond. Als na- en bijscholingen heb ik onder andere de volgende cursussen en opleidingen gevolgd: 

 • Het Embryo in de mens - Jaap van der Wal
 • An Osteopathic Approach to Treatment of Infants with Tongue Tie.- Didde Thorsted
 • Het prille begin: de inpact van het prenatale (periode in de baarmoeder), perinatale (periode tijdens de bevalling) en postnatale (periode na de bevalling) proces. - Anna Verwaal, Esther Landa en Gery van der Heijden
 • Embodyment: De wetenschappelijke en praktische link tussen body en mind vanuit een osteopatisch perspectief - Kurt Pattyn
 • Integratie van de primaire reflexen - Laurie Kolfoort
 • Osteopathie bij kinderen - Panta Rhei
 • Perinatale psychologie 1 en 2 - Terence Dowling
 • De primaire levensfase van het kind (verbinding, prenatale en perinatale trauma's) - Rien Verdult (Psychotherapeut)
 • Methode Bakker - Frank de Bakker
 • Methode de bakker voor baby/kind - Frank de Bakker
 • Conceptie, in(sub)fertiliteit, klassieke vruchtbaarheidsbehandelingen en het verloop van een normale/ 'probleem'-zwangerschap - Colette Peeters
 • Meer over mondzaken (tongriempjes en lipbandjes problemen bij baby, kind en volwassene) - Maaike Selten, Janette Timmermans ea.
 • Fasciaal behandelen methode Raimondi - Fisioscissione
 • Osteopathic Philiosophy - Walter Mc Kone
 • Opleiding Osteopathie - International Academy of Osteopathy
 • Fysiotherapie - Hogeschool Rotterdam

Ik vind het erg leuk om mij breed te oriënteren en op die manier ook een persoonlijke groei door te maken, wat bewust of onbewust ook weer effect heeft op mijn (be)handelen. Zo heb ik de afgelopen jaren ook jaartrajecten "contextuele coaching" gedaan. Van collega's vanuit verschillende werkvelden leer ik ook veel, ik heb hier nauw contact mee voor een goede patiënt begeleiding en verbreding van kennis algemeen voor zowel mijzelf als wel mijn collega's.

 Als ik niet met mijn beroep bezig ben of met zelfontwikkeling binnen of buiten het vak, spendeer ik mijn tijd met mijn mooie gezinnetje. Ik ben gelukkig getrouwd en heb 2 lieve kleine jongens rond huppelen en nog 1 baby boy om veel mee te knuffelen. Van mijn mannetjes leer ik ook nog iedere dag. Het is enorm leuk en uitdagend om deze doerakken op te mogen zien groeien en ze hierin te mogen begeleiden samen met mijn man. Al deze ervaringen neem ik ook weer mee in mijn werk als osteopaat en samen met de boek kennis is dit een geweldige combinatie. 

Alex Scheepers

Mijn naam is Alex Scheepers, een gedreven osteopaat met een diepe fascinatie voor het menselijk lichaam en een sterke toewijding aan gezondheid en vitaliteit. Mijn missie is om mensen te helpen hun gezondheidsdoelen te bereiken door middel van osteopathische zorg.

Als levensgenieter met een passie voor voeding en sport, ben ik oorspronkelijk opgeleid als fysiotherapeut. Al snel ontdekte ik dat mijn leergierigheid verder reikte. Osteopathie bleek het ontbrekende puzzelstukje te zijn. In 2017 begon ik aan de 6-jarige studie osteopathie aan College Sutherland in Amsterdam, die ik met succes heb afgerond.

Naast mijn werk als osteopaat ben ik ook Motorisch Remedial Teacher. Hierbij help ik kinderen beter te bewegen, plezier te beleven aan beweging en leer ik ze hoe ze goed met anderen kunnen omgaan. Op het gebied van osteopathie blijf ik mijn horizon verbreden met na- en bijscholingen.

Met mijn jarenlange ervaring en het vermogen om complexe gezondheidskwesties helder te maken, bied ik op maat gemaakte behandelingen die verder gaan dan oppervlakkige symptoombestrijding. Mijn focus ligt op het verminderen van klachten, het bevorderen van algeheel welzijn en het stimuleren van een gezondere levensstijl.

Of je nu worstelt met chronische pijn of gewoon je vitaliteit wilt verbeteren, ik sta klaar om je te ondersteunen op je weg naar een betere gezondheid.

Samen met mijn vriendin Inge, die haar eigen fysiotherapiepraktijk runt, woon ik in Son en zijn we trotse ouders van onze twee zonen, Vic en Lio. Naast mijn werk ben ik een fervent langeafstandsloper en sta ik regelmatig op de padelbaan. Tot rust kom ik door het lezen van boeken en het luisteren en draaien van muziek.

Met mijn ervaring en voortdurende passie sta ik klaar om jou te begeleiden op jouw weg naar welzijn.